Jaktcommunity satsar på nytänk

Köpenhamn (JJ) Jaktföretaget Rainsford hunting har på bara sex månader byggt upp en community med över 150 000 följare på Facebook. Företagsidén är enkel - länka jägaren direkt med jaktarrangören eller outfittern.

Désirée Lantz tror Rainsford Huntings affärsidé är framtiden för jakturism. Foto:privat

Désirée Lantz, jägare och kommunikatör arbetar sedan en tid som konsult för Rainsford Hunting. Företaget har sitt säte i Köpenhamn men Désirée är mest på resande fot.

– Jag är ute mycket på mässor och kontaktar guider och outfitters över hela världen för att göra vår plattform så jaktligt bred som möjligt. Det är en del detektivarbete, säger hon.

Enligt Désirée fanns det ett tomrum som väntade på att fyllas. Inom den vanliga reseindustrin använder sig i dag alltfler resenärer av sajter som exempelvis Trivago för att få ner kostnaderna och framför allt få ett skräddarsytt upplägg. Som användare vill man ha kontroll över hela kedjan och slippa mellanhänder. Just detta är också Rainsford Huntings affärsidé.

– Vi vill nå jägare där jägare finns, på sociala medier. Samtidigt vill vi ha en användarbaserad tjänst. Jägarna själva recenserar sina outfitters efter deras prestation. På så sätt sorteras oseriösa aktörer bort.

På bara sex månader har företaget samlat ihop 500 outfitters och 150 000 följare på Facebook, från hela världen. Nyligen blev hemsidan klar och just nu håller den på att översättas till flera europeiska språk.

– Jakten är bara ett första steg. Vi vill också kunna erbjuda fiske och segling framöver. Vi tror verkligen på vår idé. Den klassiska resebyråmodellen håller på att försvinna.

Hur ska ni tjäna pengar om affärsidén handlar om att skippa mellanhänderna?

– Det är viktigt att poängtera att det inte utfaller några kostnader för jägaren att använda vår tjänst. Däremot är tanken att vi på sikt ska ta ut en procent av outfittern för att vi förmedlar kontakter till denne.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser