Jaktcommunity satsar på nytänk

Köpenhamn (JJ) Jaktföretaget Rainsford hunting har på bara sex månader byggt upp en community med över 150 000 följare på Facebook. Företagsidén är enkel - länka jägaren direkt med jaktarrangören eller outfittern.

Désirée Lantz tror Rainsford Huntings affärsidé är framtiden för jakturism. Foto:privat

Désirée Lantz, jägare och kommunikatör arbetar sedan en tid som konsult för Rainsford Hunting. Företaget har sitt säte i Köpenhamn men Désirée är mest på resande fot.

– Jag är ute mycket på mässor och kontaktar guider och outfitters över hela världen för att göra vår plattform så jaktligt bred som möjligt. Det är en del detektivarbete, säger hon.

Enligt Désirée fanns det ett tomrum som väntade på att fyllas. Inom den vanliga reseindustrin använder sig i dag alltfler resenärer av sajter som exempelvis Trivago för att få ner kostnaderna och framför allt få ett skräddarsytt upplägg. Som användare vill man ha kontroll över hela kedjan och slippa mellanhänder. Just detta är också Rainsford Huntings affärsidé.

– Vi vill nå jägare där jägare finns, på sociala medier. Samtidigt vill vi ha en användarbaserad tjänst. Jägarna själva recenserar sina outfitters efter deras prestation. På så sätt sorteras oseriösa aktörer bort.

På bara sex månader har företaget samlat ihop 500 outfitters och 150 000 följare på Facebook, från hela världen. Nyligen blev hemsidan klar och just nu håller den på att översättas till flera europeiska språk.

– Jakten är bara ett första steg. Vi vill också kunna erbjuda fiske och segling framöver. Vi tror verkligen på vår idé. Den klassiska resebyråmodellen håller på att försvinna.

Hur ska ni tjäna pengar om affärsidén handlar om att skippa mellanhänderna?

– Det är viktigt att poängtera att det inte utfaller några kostnader för jägaren att använda vår tjänst. Däremot är tanken att vi på sikt ska ta ut en procent av outfittern för att vi förmedlar kontakter till denne.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser