Jaktbrottsutredning nedlagd

TÄRNABY (JJ) Vapstens sameby, utanför Tärnaby i Västerbotten har tidigare misstänkt för att ha skjutit fler älgar än tillåtet. Nu lägger polisen ner utredningen i brist på bevis, rapporterar Sveriges Radio Västerbotten.

”Utredningen av den här typen är svåra” säger Stefan Norberg, kriminalinspektör i Storuman till Sveriges Radio.

Polisens arbete vid den här typen av misstänka jaktbrott är aldrig lätt. Förutom inräkning av antal skjutna älgar måste också hänsyn tas till vilken älg som sköts var, vid vilken tidpunkt och av vem.

Dessutom måste den som sköt varit medveten om älgkvoten varit full för att ha grund till uppsåt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser