Jaktbrott = viltolyckor!

Jönköping (JJ) Jägareförbundet slår nu fast att det är smitningar från viltolyckor som inneburit att antalet anmälda jaktbrott fördubblatas på kort tid.

Antalet anmälningar om jaktbrott i Jönköping och i hela landet har ökat dramatiskt de senaste två åren. . Sedan 2010 rubriceras smitningar från viltolyckor som jaktbrott och har därför ingått i statistiken, men den största ökningen skedde mellan 2012 och 2013.

– Det är med säkerhet viltolyckorna som är grejen. Anledningen till att det ökar först 2012 har att göra med att det tog ett tag för polisen att komma igång och uppmärksamma smitningarna, säger Jesper Einarsson, jaktvårdskonsulent i Jönköping.

– 90 till 95 procent av anmälningarna handlar om smitningar, tillägger han, till Jönköpings-Posten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser