Jaktbrott misstänks vid björnjakt

En björnhona som fällts i Västerbotten har väckt misstankar om jaktbrott. Bland annat har mjölk i spenarna upptäckts och polisen har även funnit andra motstridiga uppgifter.

Björnen fälldes i Vänjaurträsk, Lycksele, i samband med älgjakt.
– I fall det fastslås att det rör sig om jaktbrott kommer björnen att tas i beslag, uppger Christina Nejdebro.
Därmed har 13 björnar fällts i länet under årets skyddsjakt.
Polisen och länsstyrelsen har i samråd reviderat var björnarna fällts, och funnit att tidigare uppgifter inte riktigt stämt.
– Det rör sig om en björn som fälldes i Dorotea. Där har vi kommit fram till att den sköts ovan odlingsgränsen, berättar Nejdebro för Västerbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser