Jaktbrott i Älglund

Älglund (JJ) En råget har hittats skjuten i Älglund mellan Överklinten och Åkullsjön i Västerbotten. Polisen ser allvarligt på händelsen då man misstänker att jakten skett från bil.

Geten hittades skjuten i magen och djuret hade sprungit 300-400 meter innan det fallit. Under perioden 1 maj till 15 juni är jakt på råbock tillåten i Västerbotten. Jakten på getter börjar inte förrän den första oktober.

Med tanke på hur djuret sprunget och omgivande terräng misstänker polisen dessutom att jakten skett från bil.

– Jaktbrott ser vi allvarligt på och i det här sammanhanget förlorar man både bil och vapen, säger Anders Isaksson, polis i Robertsfors till Västerbottens Mellanbygd.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser