Jaktapp tar över konkurrent

Stockholm (JJ) Den populära jaktappen Wehunt satsar vidare och köper nu den konkurrerande jaktappen Genzo som Hylte jakt & lantman tagit fram.

Fler och fler jägare skaffar en jaktapp. Foto: Per Jonson

Genom sitt förvärv kommer Wehunt nu nå 80 000 användare och blir därmed Sveriges största jaktapp.

– Det innebär att ungefär 25 procent av alla som löser jaktkort i Sverige är användare, säger Lars Milde, vd på företaget till DI.

I appen kan kan man föra in data för sitt jaktlag, köpa kartor, men också ta del av nyheter som berör jaktliga frågor.

I år är Wehunts målsättningen att fortsätta attrahera nya användare men också omsätta tre miljoner kronor.

– Det här är en rätt ny företeelse för jägarkåren som är ganska konservativ. Men det gör också att när man har fastnat för något så stannar man, säger Lars Milde vidare.

AKTUELLT

Fällde vargar från tre olika revir

Dalarna (JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas län är avlyst och nu har kropparna identifierats. DNA-analys visar att djur från tre olika revir fällts under jakten.

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser