Jakt på tvättbjörn i Halland

Halland(JJ) Man söker efter en tvättbjörn i norra Halland. Orsaken är att länsstyrelsen fått information om att en trolig tvättbjörn setts nära bebyggelse i området.

Genom uppsatta kameror ska man försöka fota djuret. Det finns en oro för att djuret kan orsaka problem. Om det verkligen är en tvättbjörn så blir det jakt på den, enligt länsstyrelsen. 

– Dels skadar de den biologiska mångfalden, de är rovdjur och äter bland annat ägg och fågelungar. Sedan gör de stor skada genom att de lätt tar sig in i sommarstugor och river loss isolering för att göra vinterkvarter. På det sättet har de ställt till stor skada för försäkringsbolag i Tyskland, säger Martin Broberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio P4 Halland.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser