Jakt på Mullsjölodjur resultatlös

Mullsjö (JJ) Skyddsjakten på det fårdräpande lodjuret i Mullsjötrakten är nu avslutad. Inga angrepp har ägt rum under skyddsjaktstiden.

Skyddsjakten på lodjur i området kring Mullsjö startade i slutet av oktober. Ett av kriterierna för skyddsjakten var att den skulle påbörjas i anslutning till ett angrepp för att säkerställa jakt på rätt individ.

Men under skyddsjaktsperioden har inte några fler angrepp på får skett och i veckan gick jakttiden ut. Länsstyrelsen är dock öppna för att dra igång skyddsjakten om nya angrepp sker.

– Blir det ett nytt angrepp så får man ju bedöma om man ska ta ett nytt beslut eller inte, Henrick Blank, enhetschef på länsstyrelsen till Jönköpingsposten.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser