Jakt- och vildmarksmässa flyttad till Bispgården

RAGUNDA(JJ). Till helgen anordnas en jakt- och vildmarksmässa i Bispgården, sydöst om Ragunda, tidigare har den anordnats i Hammarstrand. Anledningen till att man håller till på den nya orten är att Älggårdsberget är ny medarrangör.

– Temat passar bättre här och vi har större yta. Jag hoppas på att vi kan utöka kommande år och att mässan kommer växa, säger Kjell Andersson, en av de nya arrangörerna, till Länstidningen i Östersund.

Mässan är öppen fredag, lördag och söndag. Besökarna kan ta del av bland annat föreläsningar och testa flugkastning. 
Nästa år kan mässan eventuellt komma att anordnas tidigare så att den genomförs innan jaktsäsongen startar. 
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser