Jakt- och vildmarksmässa flyttad till Bispgården

RAGUNDA(JJ). Till helgen anordnas en jakt- och vildmarksmässa i Bispgården, sydöst om Ragunda, tidigare har den anordnats i Hammarstrand. Anledningen till att man håller till på den nya orten är att Älggårdsberget är ny medarrangör.

– Temat passar bättre här och vi har större yta. Jag hoppas på att vi kan utöka kommande år och att mässan kommer växa, säger Kjell Andersson, en av de nya arrangörerna, till Länstidningen i Östersund.

Mässan är öppen fredag, lördag och söndag. Besökarna kan ta del av bland annat föreläsningar och testa flugkastning. 
Nästa år kan mässan eventuellt komma att anordnas tidigare så att den genomförs innan jaktsäsongen startar. 
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser