Jakt- och Fiskesamerna kritiska mot Länsstyrelsen

ARJEPLOG (JJ) Rätten till att fiska och jaga blev den hetaste frågan när Jakt- och Fiskesamerna hade sitt årsmöte i Arjeplog, rapporterar Sveriges Radio P4 Oddasat/Sameradion.

Jakt- och Fiskesamerna gav en hel del kritik till Länsstyrelsen och hanteringen av tillstånd för jakt och fiske. Många samer får idag inget tillstånd till att jaga och fiska trots att de tidigare gjort det i generationer.

På grund av detta vill man få till en förbättring så att tillståndshanteringen sköts på ett bättre sätt av Länsstyrelsen. 

– Vi har jobbat hårt och kommer jobba ännu hårdare i framtiden med frågan, kommenterade Håkan Jonsson, ordförande i Jakt- och Fiskesamerna, frågan till Sveriges Radio P4 Oddasat/Sameradion. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser