Jakt med ställande hund på älg åter tillåtet i Kronobergs län

KRONOBERGS LÄN(JJ). Från och med i dag är det åter tillåtet med jakt med ställande hund på älg i Kronobergs län. Fortfarande är dock jakt med hund mot annat klövvilt förbjudet och hunden får inte heller förfölja annat klövvilt.

Från den 24 december förra året har länsstyrelsens haft ett beslut om förbud mot jakt med hund på klövvilt. Detta på grund av lång tid med kyla och mycket snö. 

Men nu har alltså minskat snödjup har gjort att länsstyrelse beslutat att vissa lättnader kan göras i förbudet.
Länsstyrelsens beslut gäller från och med den 22 januari till och med den 1 februari i år. 
Det här meddelar Länsstyrelsen i Kronobergs län på sin hemsida.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser