Jakt för unga på höstlovet

Backe (JJ) Under höstlovet finns flera möjligheter till jakt för unga jägare. Ett jaktläger för ungdomar är igång i Backe och senare under veckan kommer nyblivna jägare att jaga rådjur på Andersön.

– Jaktintresserade ungdomar ska få komma ut och jaga, säger Magnus Hansson vid Svenska Jägareförbundet som är en av arrangörerna.

För andra året i rad arrangeras ett jaktläger för ungdomar mellan 15-18 år i Backe. Under tre dagar får de prova på harjakt med stövare och även andra jaktformer. Lägret arrangeras av Jägareförbundet Strömsund i samarbete med Sunnansjögårdens jakt och fiske.

Senare under veckan kommer ett tiotal nya jägare att jaga rådjur med drivande hund på Andersön utanför Östersund. Initiativet kommer från Svenska Jägareförbundet Östersund-Bräcke, Torsta och Sveaskog som tillsammans bjudit in personer som nyligen tagit jägarexamen.  

Även i västra Jämtland och Hammerdal arrangeras höstlovsaktiviteter kring jakt under veckan.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser