Jakt för unga på höstlovet

Backe (JJ) Under höstlovet finns flera möjligheter till jakt för unga jägare. Ett jaktläger för ungdomar är igång i Backe och senare under veckan kommer nyblivna jägare att jaga rådjur på Andersön.

– Jaktintresserade ungdomar ska få komma ut och jaga, säger Magnus Hansson vid Svenska Jägareförbundet som är en av arrangörerna.

För andra året i rad arrangeras ett jaktläger för ungdomar mellan 15-18 år i Backe. Under tre dagar får de prova på harjakt med stövare och även andra jaktformer. Lägret arrangeras av Jägareförbundet Strömsund i samarbete med Sunnansjögårdens jakt och fiske.

Senare under veckan kommer ett tiotal nya jägare att jaga rådjur med drivande hund på Andersön utanför Östersund. Initiativet kommer från Svenska Jägareförbundet Östersund-Bräcke, Torsta och Sveaskog som tillsammans bjudit in personer som nyligen tagit jägarexamen.  

Även i västra Jämtland och Hammerdal arrangeras höstlovsaktiviteter kring jakt under veckan.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser