Jaguargruppen tar över försäljningen av Schmidt & Bender

I slutet av januari överlät den tyska kikarsiktestillverkaren Schmidt & Bender försäljningsrättigheterna på den svenska marknaden till Jaguargruppen.

Överlåtelsen är ett steg i konceptet ”Dealer – Direct” vilket innebär att vi kommer närmare våra svenska jägare samtidigt som vi kapar ett led i försäljningen, säger försäljningsansvarig Cristian Krug på Schmidt & Bender.

Överlåtelsen och konceptet skapar också utrymme för prissänkningar till slutkonsument.

– För Jaguargruppen innebär överlåtelsen att vi nu stolt kan erbjuda ytterligare
ett högkvalitativt varumärke till den svenska marknaden, säger Anders Toresson
på Jaguargruppen.

Vårt goda samarbete har resulterat i att vi redan nu kan leverera kikarsikten i den exklusiva Zenithserien.

Under våren kommer vi tillsammans med Schmith & Bender lägga mycket kraft påatt bygga upp lagerhållningen för att tillgodose den ökade efterfrågan i Sverige.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser