Jägarnas Riksförbund ser fram emot vargjakt

Stockholm(JJ) Jägarnas Riksförbund tycker att beslutet om vargjakt i grunden är positivt. Men förbundet menar att det inte når hela vägen fram.

– Beslutet om vargjakt var väntat och i grund och botten positivt. Tyvärr når det långt ifrån hela vägen fram. Att det bara får skjutas 90 vargar är på tok för lite, i synnerhet med tanke på att de inte har tagit hänsyn till årets föryngringar, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för Jägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står det: ”Att besluten om vargjakt ska fattas regionalt är en förutsättning för att något som helst förtroende för rovdjursförvaltningen ska finnas. Tyvärr medför Naturvårdsverkets regler att Länsstyrelserna blir bakbundna. I en regionaliserad rovdjursförvaltning måste besluten om vargjakt få fattas lokalt utifrån lokala förutsättningar.”

– Visst är det bra att vi får jaga varg, men för de som drabbas av vargen kommer problemen tyvärr inte att minska. Vi måste helt enkelt få skjuta mer varg där det finns mycket varg, avslutar Solveig Larsson.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser