Jägarnas Riksförbund säger nej till vargimport

Stockholm (JJ) Jägarnas Riksförbund säger nej import av vargar. - Det är viktigast att regeringen hittar en långsiktig lösning anpassad för de berörda, istället för att kortsiktigt beakta internationella tolkningar, säger ordförande Solveig Larsson.

Jägarnas Riksförbund tycker att hänsyn till människan måste få en betydande roll inom rovdjurspolitiken.
De anser att man ska avvakta med att flytta vargar inom landet då det så sent som 2008 reproducerade sig två invandrade östliga vargar i den skandinaviska populationen.
Jägarnas Riksförbund menar även att det redan befinner sig en varg i norra Sverige som troligtvis är en varg som invandrat österifrån.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser