Jägarnas riksförbund överklagar vargjakten i Gävleborg

Kungsbacka (JJ) Jägarnas riksförbund har överklagat licensjakten på varg i Gävleborg. Man anser att det tilldelade antalet om sex vargar i alla fall ska fördubblas.

”Att länsstyrelsens beslut om tilldelning så tydligt avviker från det uppställda förvaltningsmålet är inte bara en stor besvikelse för alla de som vill ha kontroll på den snabbt växande vargstammen i Gävleborg och de problem som detta för med sig. Tilldelningsbeslutet riskerar också att undergräva trovärdigheten i förvaltningen”, skriver Jägarnas Riksförbund i sin överklagan till Naturvårdsverket.
Efter att beslutet kommit om att årets licensjakt på varg skulle innefatta sex individer inom Gävleborgs län och det blivit klart att länsstyrelsen gått emot viltförvaltningsdelegationens förvaltningsmål, agerar nu förbundet. Med överklagan vill man nu att det minst ska skjutas tolv vargar och man menar att det inte skulle innebära någon som helst fara för länets vargpopulation. Man är också kritisk till varför jakten endast ska ske i ett av länets revir.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser