Jägarnas riksförbund överklagar vargjakten i Gävleborg

Kungsbacka (JJ) Jägarnas riksförbund har överklagat licensjakten på varg i Gävleborg. Man anser att det tilldelade antalet om sex vargar i alla fall ska fördubblas.

”Att länsstyrelsens beslut om tilldelning så tydligt avviker från det uppställda förvaltningsmålet är inte bara en stor besvikelse för alla de som vill ha kontroll på den snabbt växande vargstammen i Gävleborg och de problem som detta för med sig. Tilldelningsbeslutet riskerar också att undergräva trovärdigheten i förvaltningen”, skriver Jägarnas Riksförbund i sin överklagan till Naturvårdsverket.
Efter att beslutet kommit om att årets licensjakt på varg skulle innefatta sex individer inom Gävleborgs län och det blivit klart att länsstyrelsen gått emot viltförvaltningsdelegationens förvaltningsmål, agerar nu förbundet. Med överklagan vill man nu att det minst ska skjutas tolv vargar och man menar att det inte skulle innebära någon som helst fara för länets vargpopulation. Man är också kritisk till varför jakten endast ska ske i ett av länets revir.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser