Jägarnas Riksförbund kritisk mot EU-kommisionen

GÄVLE (JJ) När EU-kommissionen var på besök i Gävle i går passade Jägarnas Riksförbund på att ge tillbaka lite av den kritik Sverige fått för vargjakten.

Jägarnas Riksförbund (JRF) menar att EU-kommissionen inte tagit hänsyn till EU´s naturlagstiftning (dir 92/43EEC) och artikel 2 i sina krav.

Enligt den ska ”hänsyn tas till ekonomiska, sociala och kulturella behov och till regionala och lokala särdrag”, skriver JRF i ett pressmeddelande.

”– En av de viktiga punkter vi framförde var att en hållbar rovdjurspolitik kräver att de lokalt boende sätts i centrum och att rovdjurspolitiken måste anpassas till dagens verklighet”, säger förbundsordförande Solveig Larsson i pressmeddelandet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser