Jägarnas riksförbund i Västerbotten och Norrbotten föreslår skottpeng på mårdhund

VÄSTERBOTTEN/NORRBOTTEN(JJ). Jägarnas riksförbund i Västerbotten och Norrbotten föreslår skottpengar på mårdhund. Detta gör förbundet för att man vill säkra beståndet av ripa.

Förbundet menar att tillbakagången för ripan i de båda länen har flera förklaringar. En förklaring man lyfter fram är mårdhunden som man tycker är ett hot mot ripan.
Jägarnas Riksförbund föreslår därför skottpengar på mårdhund, pengar som staten och/eller länsstyrelsen ska betala. Förslaget är att det ska betalas ut 500 kronor per skjuten mårdhund.

Dessutom föreslår Jägarnas Riksförbund att utländska jägares möjlighet att få jaga ripa ska begränsas. 
Det här rapporterar tidningen Norra Västerbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser