Jägarna målgrupp för ATV-handlarna

Fyrhjuliga motorcyklar (ATV) blir allt populärare bland jägarna. Maskinerna är mycket användbara både för utforsling av vilt och vid annan viltvård.

 
ATV SWEDEN AB är en av aktörerna på marknaden som inom kort lanserar en helt nyutvecklad modell från CF Moto.

– C-FORCE 550 EFI EPS är en fyrhjuling som har allt du kan begära av en modern maskin, med bland annat bränsleinsprutning, fyrhjulsdrift, och servostyrning, berättar Micke Andersson, General Manager på ATV SWEDEN AB.

– Den här maskinen är gjord för att klara allt från jobbet som ”andra bil” till att dra fram årsbehovet av ved från skogen.

CF MOTO är marknadsledare på ATV i Ryssland, Australien, Österrike, Tjeckien och Sverige.

ATV SWEDEN lanserar i år en ny fyrhjuling som man hoppas att även jägarna ska intressera sig för.
AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser