Jägarna kritiserar landshövdingen

Jägareförbundet i Dalarna riktar i ett brev till landshövding Ingrid Dahlberg mycket stark kritik mot dem som handlägger rovdjursfrågor på länsstyrelsen.

  ”Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig”Bråket handlar om hur många björnar man ska få skjuta till höstens jakt.
Rovdjursgruppen och viltvårdsnämnden som är två av länsstyrelsen samrådsorgan föreslog en tilldelning på 35 djur. Men enligt uppgift till Dalanytt så var inte rovdjursgruppen enig i sitt beslut. Men sen gick länsstyrelsen in med ett yttrande till naturvårdsverket om åtta djur färre, alltså 27 björnar.
Länsstyrelsens beslut har väckt jägarnas ilska som anser att det finns för mycket björn i länet.
Jägareförbundet ifrågasätter nu meningen med att sitta i ett samrådsorgan med länsstyrelsen.
 – Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig, säger Lars Erik Kalles, jägarnas ordförande  

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser