Jägarna kritiserar landshövdingen

Jägareförbundet i Dalarna riktar i ett brev till landshövding Ingrid Dahlberg mycket stark kritik mot dem som handlägger rovdjursfrågor på länsstyrelsen.

  ”Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig”Bråket handlar om hur många björnar man ska få skjuta till höstens jakt.
Rovdjursgruppen och viltvårdsnämnden som är två av länsstyrelsen samrådsorgan föreslog en tilldelning på 35 djur. Men enligt uppgift till Dalanytt så var inte rovdjursgruppen enig i sitt beslut. Men sen gick länsstyrelsen in med ett yttrande till naturvårdsverket om åtta djur färre, alltså 27 björnar.
Länsstyrelsens beslut har väckt jägarnas ilska som anser att det finns för mycket björn i länet.
Jägareförbundet ifrågasätter nu meningen med att sitta i ett samrådsorgan med länsstyrelsen.
 – Vi önskar naturligtvis ett bra samarbete men då måste länsstyrelsen skärpa sig, säger Lars Erik Kalles, jägarnas ordförande  

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser