Jägarna kan ladda ner jaktområden på statens renbetesfjäll i sin GPS

För att underlätta orienteringen på renbetesfjäll kan den enskilde jägaren nu själv ladda ner jaktområdesgränserna på renbetesfjäll och sedan lägga in dem i sin GPS.

– Med tanke på den diskussion som ibland uppstår om var gränserna för olika jaktområden egentligen går, känns det mycket bra att kunna erbjuda denna möjlighet till jägarna säger Jens Andersson, jakt- och fiskeansvarig på länsstyrelsen för renbetesfjällen i Jämtland i ett pressmeddelande.
Jägarna kan själva gå in på Länsstyrelsen hemsida och gå till sidan ”Småviltsjakt på renbetesfjällen” där de hittar länkar till GPS-skikt under sidorna ”Senaste nytt”. Länsstyrelsen har de senaste åren fått många förfrågningar om det är möjligt att ladda ner jaktområdesgränser direkt i sin GPS och tycker att det är mycket bra att kunna erbjuda denna service till jägarna.

För mer information kontakta:
Jens Anderson, fiske- och jaktansvarig, 070-299 60 73, skicka SMS för att bli uppringda ifall ni inte kommer fram.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser