Jägarna kan ladda ner jaktområden på statens renbetesfjäll i sin GPS

För att underlätta orienteringen på renbetesfjäll kan den enskilde jägaren nu själv ladda ner jaktområdesgränserna på renbetesfjäll och sedan lägga in dem i sin GPS.

– Med tanke på den diskussion som ibland uppstår om var gränserna för olika jaktområden egentligen går, känns det mycket bra att kunna erbjuda denna möjlighet till jägarna säger Jens Andersson, jakt- och fiskeansvarig på länsstyrelsen för renbetesfjällen i Jämtland i ett pressmeddelande.
Jägarna kan själva gå in på Länsstyrelsen hemsida och gå till sidan ”Småviltsjakt på renbetesfjällen” där de hittar länkar till GPS-skikt under sidorna ”Senaste nytt”. Länsstyrelsen har de senaste åren fått många förfrågningar om det är möjligt att ladda ner jaktområdesgränser direkt i sin GPS och tycker att det är mycket bra att kunna erbjuda denna service till jägarna.

För mer information kontakta:
Jens Anderson, fiske- och jaktansvarig, 070-299 60 73, skicka SMS för att bli uppringda ifall ni inte kommer fram.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser