Jägarna i Rättvik bojkottar vargjakten

RÄTTVIK(JJ). Även Rättviks jaktvårdskrets ställer sig bakom bojkotten av vargjakten. I början på veckan kom man överens om att kretsen inte ska stå bakom någon gemensam jakt. - Däremot hindrar det inte enskilda jägare eller jaktlag från att ändå gå ut och jaga, säger Lars-Erik Kalles, jaktvårdskretsens ordförande, till Dala-Demokraten.

Kretsen kräver också att tilldelningen vid vargjakt ska beslutas med hänsyn till vargstammen i området. För Dalarnas del innebär det att 40 procent av avskjutningen borde ske i länet. 
Styrelsen menar också att inplantering av varg inte kan komma på fråga. 

Både länsstyrelsen och viltvårdsdelegationen fick också hård kritik. 
Bland annat menar man att de inte lyssnar på jägarnas åsikter. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser