Jägarna i Idre bojkottar vargjakten

IDRE(JJ). Även jägarna i Idre ansluter sig nu till bojkotten av den kommande vargjakten. - Vi var 20 jaktlag som var inställda på att gemensamt deltaga i jakten, men nu säger också vi nej. Den här jakten får länsstyrelsen sköta med helikopter, säger Jonny Persson, företrädare för ett av jaktlagen, till Dalarnas Tidningar.

Det faktum att det bara får fällas en varg och övriga regler kring jakten har fått jägarna i Idre att ansluta sig till bojkotten.
Persson menar att det inte heller är någon som är beredd att ställa upp som jaktledare och därmed riskera straff för eventuella fel som begås under jakten.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser