Jägarna får träffa ministern

Orsa (JJ) De jägare som genomförde protestaktionen mot jordbruksminister Ann-Christin Nykvist kan få träffa ministern om de själva tar initiativet. Det hävdar kommunalrådet Ann Beskow.

Jägarna försökte komma till tals med ministern efter att en varg dödat Roland Frids jämthund, Tass. Ministern valde att smita undan och jägarna har misstänkts för brott av polisen i samband med att de spärrade av en väg.
Nu kommer signaler från departementet att jägarna ska få träffa jordbruksministern.
– Om jägarna gör en framställan kommer den att behandlas skyndsamt, säger Ann Beskow.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser