Jägarna blir yngre

En medveten satsning på ungdomar börjar ge frukt. Nu visar Jägareförbundet på siffror som tydligt visar att de yngre jägarna blir allt fler.

Antalet yngre personer liksom antalet kvinnor blir allt fler bland jägarna. Statistik från Jägareförbundet visar ett tydligt uppsving för ungdomarna, rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

Under de senaste fem åren har antalet anslutna under 23 år ökat med 14 procent.

Christer Jonasson vid Jägareförbundet Mittnorrland säger till radion att man medvetet satsat på att rekrytera ungdomar.

6 kommentarer

 • Gratis medlemsskap
  Aningen missvisande.
  Många har för skojs skull anmält sina barn som medlemmar till jägareförbundet, det kostar nämligen ingenting. I många fall är det inget aktivt val av barnen själv.Har själv anmält 3 barn som medlemmar.

 • Knappast!
  Tror inte det håller. De äldre jägarna gör allt de kan för att skrämma bort yngre jägare.

 • ungdom
  Släpp in ungdomar i jaktlagen,med eller utan mark, jaktlagen håller på att ”förgubbas”

 • slut
  på jakten inom några få år om denna tragiska utveckling med rovdjur fortsättder så bättre att ungdomarna hittar på nåt annat att göra för en livsstil håller på att dö ut här och jägarna verkar inte det minsta intresserade av att rädda den heller

 • Skriv rätt!
  Christer Jonasson? Rätt namn ska vara Christel Johansson.

 • Hahaha
  haha, då stämmer kanske alla kommentarer man läst idag ;) att jägare har liten… haha.. gubbar o barn :P så sant!

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser