Jägarkändis dömd för jaktbrott

Sundsvall (JJ) En förtroendeman inom Jägareförbudet Mitt Norrland som tidigare friats av tingsrätten har dömts av hovrätten för jaktbrott.

Mannen skadesköt under älgjakt 2004 en älg inom det egna jaktområdet och spårade älgen in på ett viltvårdsområde där han avlivade djuret.
Mannen informerade varken markägaren eller polisen om det inträffade. Hovrätten anser att mannen agerat oaktsamt och dömde honom till 40 dagsböter á 150 kronor.
Manne nska dessutom betala tillbaka försvarskostnaderna på 10 000 kronor till staten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser