Jägargrupp mot varg

Lycksele (JJ) En grupp jägare i Lycksele har bildat en arbetsgrupp för att stoppa planerna på en vargstam i Västerbotten.

Planer finns på att tillåta en vargföryngring i Västerbotten och nu har jägarna börjat mobilisera sig för att sätta stopp för vargen i länet. Jägarna anser att vargen är ett hot både mot människor och mot jakthundar.
Jan-Erik Mårdner, en av initiativtagarna säger att man inte vill hamna i samma situation som jägarna gjort i Dalarna och Värmland. Länsstyrelsen i Västerbotten ska inom kort lämna ut ett förslag på remiss där det bestäms hur stora grupper av varg, björn, lo och järv det ska finnas i länet. Förslaget ska sedan lämnas till Naturvårdsverket.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser