Jägargrupp mot varg

Lycksele (JJ) En grupp jägare i Lycksele har bildat en arbetsgrupp för att stoppa planerna på en vargstam i Västerbotten.

Planer finns på att tillåta en vargföryngring i Västerbotten och nu har jägarna börjat mobilisera sig för att sätta stopp för vargen i länet. Jägarna anser att vargen är ett hot både mot människor och mot jakthundar.
Jan-Erik Mårdner, en av initiativtagarna säger att man inte vill hamna i samma situation som jägarna gjort i Dalarna och Värmland. Länsstyrelsen i Västerbotten ska inom kort lämna ut ett förslag på remiss där det bestäms hur stora grupper av varg, björn, lo och järv det ska finnas i länet. Förslaget ska sedan lämnas till Naturvårdsverket.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser