Jägarförbundet vill ha varg i Småland

Eksjö (JJ) Jägarförbundet vill ha varg i Jönköpings län. Detta enligt en artikel i Vetlanda Posten.

Enligt artikeln har två person på Jägarförbundet uttalat sig om att dagens vargstam mycket väl kan komma att etablera sig även i Jönköpings län vilket faller väl in i Jägarförbundets nya rovdjurspolicy.
Uppgifterna i tidningen har dock inte tagits emot speciellt positivt i länet. Enligt uppgift gick telefonerna varma på verksamhetsområde sydosts kontor i Eksjö. Ingen av de båda personer från Jägarförbundet som uttalat sig i artikeln har dock gått att nå för en kommentar.

Läs mer i kommande nummer av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser