Jägarförbundet tappar – Riksjägarna ökar

Öster Malma (JJ) Svenska Jägareförbundet hade den sista januari i år drygt 20 000 färre medlemmar än i fjol vid samma tidpunkt. Samtidigt har Jägarnas Riksförbund ökat med 3 000 medlemmar det senaste året.

Svenska Jägareförbundet  fortsätter att tappa medlemmar. Förbundet har det senaste året minskat från 175 616 medlemmar (jan 2012) till 153 375 medlemmar den i sista januari i år. 

Enligt riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné beror tappet till stor del på att förbundet gjort flera omstruktureringar och bland annat tagit bort en massa gratismedlemsskap. Han sticker å andra sidan inte under stol med att förbundet har vissa problem med nyrekryteringen.

– Jämför man med den årliga jaktkortslösningen har vi ju ett potential att få fler medlemmar, säger han.

Det lilla jägarförbundet, Jägarnas Riksförbund ökar sitt medlemstal för tredje året i rad. Den 31 december 2012 hade förbundet 33 475 medlemmar, jämfört med 30 475 året innan.

– Vår medlemssatsning har gått hem. Vi hade som målsättning att öka med 3 000 medlemmar och lyckades. Vår avsikt är nu att fortsätta växa, säger Johan Boström, informations – och marknadschef.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser