Jägarförbundet satsar stort på Almedalsveckan

Visby (JJ) Om ett par veckor drar den årliga politiska happeningen Almedalsveckan i gång. På plats i Visby kommer Svenska Jägareförbundet att finnas och i år satsar de stort.

Svenska Jägareförbundet kommer grilla våra politiker i Almedalen om ett par veckor. Foto: Svenska Jägareförbundet/Per Jonson

För Svenska Jägareförbundet är Almedalsveckan mycket viktigt. Det är här de får chans att träffa politiker och myndighetspersoner och verkligen pressa dem på svar kring viltförvaltningen i Sverige.

– Det här är vår möjlighet att påverka och vårt skyltfönster, framför allt ett sånt här år, när det är val, säger Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent.

Svenska Jägareförbundet kommer ha närmare ett tiotal representanter i Visby. Ordförande Torbjörn Larsson kommer bland annat fungera som moderator under jaktpolitiska seminarier. Men det blir också frukost-, lunch- och middagsmöten med representanter från beslutsfattande organ.

– Vi ska få politikerna att svara på jaktliga kärnfrågor och tvingas ta ställning. Men vi kommer också diskutera stad-land debatten. Vem är det som ska bestämma egentligen? I dag känner sig många landsbygdsbor överkörda i till exempel rovdjurspolitiken, säger Daniel Ligné.

Daniel Lignés förhoppning är att frågeställningar som Svenska Jägareförbundet tar upp under Almedalsveckan kan komma att bli valfrågor inför höstens val.

Almedalsveckan pågår i Visby mellan den första och den åttonde juli. Jaktjournalen kommer återkomma med rapporter där i från.

 

 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser