Jägaren blev yxmördad

Den 69-årige jägaren som blev mördad intill sitt jakttorn i Knäred har blivit yxmörad enligt obduktionsrapporten.

Den 69-årige jägaren, Malte Johnsson, blev yxmördad med ett dussintal slag mot huvudet. Obduktionsrapporten visar en större grymhet än vad polisen först misstänkte. Mordet är ett mysterium och trots omfattande arbete har man varken funnit yxan eller mannens finkalibriga studsare. De boende runt Knäred har tagit händelsen hårt och rädslan för fler mord är stor.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser