Jägareförbundets generalsekreterare slutar!

Vid årsskiftet kommer Svenska Jägareförbundets generalsekreterare, Håkan Weberyd, att lämna tjänsten.

Han har varit anställd vid Svenska Jägareförbundet i 16 år, varav 9 år i ledningen.

Weberyd hävdar att hans avhopp inte beror på någon oenighet med styrelsen utan att hans avgång är planerad.

– Man ska helt enkelt inte sitta för länge som chef utan lämna över till en ny kraft i ett framåtsyftande moment eller då en förändring står för dörren. Jag har planerat att gå för ett år sedan, men styrelsen ansåg tidpunkten illa vald eftersom vice generalsekreterare Christer Carlsson var på väg i pension. Nu är det dock rätt tidpunkt, förklarar Håkan Weberyd i Svensk Jakt Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser