Jägareförbundet uppdaterar viltappen

Med hjälp av viltappen hoppas Svenska Jägareförbundet att fler på ett enkelt sätt ska hitta kunskap om svenska viltarter. Nu har gratisappen uppdaterats med info ytterligare nästan 50 arter.

 

– Syftet med appen är inte främst att nå jägare, utan att nå barn, ungdomar och naturintresserade. Ser de ett spår, ett djur eller en fågel ska de kunna hitta vilken art det gäller. Allt som ökar kunskapen och förståelsen av naturen är positivt, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Bland annat finns en kamerafunktion med inbyggda spår som gör att man får hjälp att se skillnad på olika spårtecken.

– Vi hoppas att många fler använder appen. Att skolor, förskolor nyttjar den i undervisningen. Och att människor i förlängningen lär sig mer om naturen och förstår hur viktig den är, säger Magnus Rydholm.

Nu har viltappen uppdaterats med 49 arter, mängder av djur- och fågelläten, spår och fler bilder.

– Förstår man inte det delikata samspelet i naturen baserar människor ofta sina åsikter på känsla istället för fakta. Sådana åsikter är många gånger felaktiga och kan i all sin välmening ge motsatt effekt. Därför behövs mer kunskap om djur och natur, säger Magnus Rydholm.

AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser