Jägareförbundet satsar på utbildning

Almedalen(JJ) Genom utbildning ska konflikterna mellan markägare och älgjägare minska. Detta mål har Jägareförbundet som satsar på att utbilda de personer som bestämmer avskjutningsnivåerna.

– Jag har full förstålse för att de här personerna känner sig utkastade i kylan i dag och jag har dåligt samvete och kan bara lova bot och bättring, säger Daniel Ligné. riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Det var år 2012 som älgförvaltningsgrupper ute i landet tog över förvaltningen från länsstyrelserna.
Det finns tre markägare och lika många älgjägare i respektive grupp.

Han menar att konflikter skapats på grund av för lite utbildning. Ligné menar att man inte har samma uppfattning om vilka vilka underlag som är viktiga. 
Jägareförbundet har redan dragit igång utbildningssatsningen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Norrbotten.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser