Jägareförbundet satsar på utbildning

Almedalen(JJ) Genom utbildning ska konflikterna mellan markägare och älgjägare minska. Detta mål har Jägareförbundet som satsar på att utbilda de personer som bestämmer avskjutningsnivåerna.

– Jag har full förstålse för att de här personerna känner sig utkastade i kylan i dag och jag har dåligt samvete och kan bara lova bot och bättring, säger Daniel Ligné. riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Det var år 2012 som älgförvaltningsgrupper ute i landet tog över förvaltningen från länsstyrelserna.
Det finns tre markägare och lika många älgjägare i respektive grupp.

Han menar att konflikter skapats på grund av för lite utbildning. Ligné menar att man inte har samma uppfattning om vilka vilka underlag som är viktiga. 
Jägareförbundet har redan dragit igång utbildningssatsningen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Norrbotten.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser