Jägareförbundet överklagar licensjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Svenska Jägareförbundets lokalavdelning i Dalarna överklagar länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg i länet eftersom de menar att vargar som befinner sig i renskötselområdena borde fällas under skyddsjakt i stället för inom ramen av licensjakt.

– Vi har lämnat in en överklagan av länsstyrelsen Dalarnas licensjaktbeslut avseende varg i renskötselområdet då vi anser att vargar som förorsakar skada för rennäringen istället ska regleras genom skyddsjakt, säger Thomas Björklund, ordförande i Jägareförbundet Dalarna, i ett pressmeddelande.

Eftersom det är ren relativt liten numerär vargar som tillåts på licensjakten i Dalarna skriver Jägareförbundet att länsstyrelsen i stället borde tillåta jakt i Draggenreviret i Orsa och Rättviks kommun.

– Licensjakt i Draggenreviret skulle på ett tydligare sätt bidra till att minska på koncentrationen av varg i Dalarna, anser Thomas Björklund i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser