Jägareförbundet överklagar licensjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Svenska Jägareförbundets lokalavdelning i Dalarna överklagar länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg i länet eftersom de menar att vargar som befinner sig i renskötselområdena borde fällas under skyddsjakt i stället för inom ramen av licensjakt.

– Vi har lämnat in en överklagan av länsstyrelsen Dalarnas licensjaktbeslut avseende varg i renskötselområdet då vi anser att vargar som förorsakar skada för rennäringen istället ska regleras genom skyddsjakt, säger Thomas Björklund, ordförande i Jägareförbundet Dalarna, i ett pressmeddelande.

Eftersom det är ren relativt liten numerär vargar som tillåts på licensjakten i Dalarna skriver Jägareförbundet att länsstyrelsen i stället borde tillåta jakt i Draggenreviret i Orsa och Rättviks kommun.

– Licensjakt i Draggenreviret skulle på ett tydligare sätt bidra till att minska på koncentrationen av varg i Dalarna, anser Thomas Björklund i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser