Jägareförbundet kritisk till vildssvinsutredning

Jordbruksverkets vildsvinsutredning innehåller enligt Jägareförbundet en massa tyckande och lite fakta. –Gissningar och antaganden säger biträdande riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligne om Jordbruksverkets uttalandena om utfodring av vildssvin och dess ekonomiska konsekvenser

Utredningen föreslår att utfodring av vildsvin ska tillståndsbeläggas hos länsstyrelsen. Det tycker Daniel Ligné är en onödigt byråkratisk hantering.
Jägareförbundet tror att det kommer bli svårt att undvika utfodring av vildsvin när man utfodrar övrigt vilt. Att förbjuda all utfodring bryter mot Jaktlagens fjärde paragraf som skriver att viltet ska vårdas och få skydd och stöd.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser