Jägareförbundet kritiserar diskriminering

Jokkmokk(JJ) Jägareförbundet i Norrbotten är mycket kritiskt till att Conny Lundmark, som är beroende av rullstol, inte får tillstånd att jaga småvilt från terrängfordon.

Det är i ett debattinlägg som förbundet för fram sin kritik både mot diskrimineringsombudsmannen och länsstyrelsen.

Lundmark har nekats dispens av länsstyrelsen trots att han haft denna dispens tidigare i mer än 20 år. Han menar själv att detta handlar om diskriminering.
– Vi har tolkat lagstiftningen med hjälp av våra jurister. Vi tycker det är väldigt tydligt att det inte är förenligt med lagen att ge en sådan här dispens, sade naturvårdsdirektör Ulf Bergelin, vid länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD, tidigare.

DO har efter granskning konstaterat att det inte handlar om någon diskriminering.
Men Jägareförbundet Norrbotten håller inte med och kräver nu att landshövdingen sätter stopp för diskrimeneringen.
Det här rapporterar NSD.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser