Jägareförbundet kritiserar diskriminering

Jokkmokk(JJ) Jägareförbundet i Norrbotten är mycket kritiskt till att Conny Lundmark, som är beroende av rullstol, inte får tillstånd att jaga småvilt från terrängfordon.

Det är i ett debattinlägg som förbundet för fram sin kritik både mot diskrimineringsombudsmannen och länsstyrelsen.

Lundmark har nekats dispens av länsstyrelsen trots att han haft denna dispens tidigare i mer än 20 år. Han menar själv att detta handlar om diskriminering.
– Vi har tolkat lagstiftningen med hjälp av våra jurister. Vi tycker det är väldigt tydligt att det inte är förenligt med lagen att ge en sådan här dispens, sade naturvårdsdirektör Ulf Bergelin, vid länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten, NSD, tidigare.

DO har efter granskning konstaterat att det inte handlar om någon diskriminering.
Men Jägareförbundet Norrbotten håller inte med och kräver nu att landshövdingen sätter stopp för diskrimeneringen.
Det här rapporterar NSD.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser