Jägareförbundet kommenterar dödsolyckan

Västerbotten(JJ) Efter den tragiska dödsolyckan i Kristineberg kommenterar nu Jägareförbundet i Västerbotten det inträffade.

KG Abrahamsson, ordförande för Jägareförbundet i Västerbotten, säger till Norran/norran.se att det inträffade är oerhört tragiskt. Han framhåller också att säkerheten måste vara minutiös vid jakt.

– Jag vet inte vad som hänt i Kristineberg, men generellt kan jag säga att man aldrig kan vara för noggrann. På senare år mera vanligt att man har gula eller orange varselvästar. En detalj för att öka säkerheten som har kommit på senare år. Tidigare hade man band på mössan med grågröna kläder, men västen är det som gäller idag, säger KG Abrahamsson till Norran/norran.se

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser