Jägareförbundet kan tvingas varsla personal

Stockholm (JJ) Svenska Jägareförbundet har i helgen haft ett krismöte där styrelse och länsordföranden diskuterat varsel av personal.

Jägareförbundet fick inte hela det statliga bidraget utbetalt vid årsskiftet. Istället valde jordbruksverket att bara betala ut bidrag för första halvåret. 22,5 miljoner kronor istället för 45 miljoner. Regeringen skall under våren precisera det allmänna uppdraget och först därefter kan man besluta om hur stort bidraget skall bli.
Svenska Jägareförbundet kräver nu att ”jägarnas pengar” ska förvaltas av jägarna. Det stadsbidrag som jägareförbundet får varje år kommer från viltvårdsfonden, pengar som i sin tur kommer från jaktkortsavgifterna.
– Får vi inte besked före den 12 april blir vi tvingade att varsla personal, säger jägareförbundets ordförande Owe Wiktorin i ett uttalande.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser