Jägareförbundet i Värmland missnöjda över vargjaktsbeslut

Karlstad (JJ) Svenska Jägareförbundets länsförening i Värmland är kritisk till dagens beslutade vargjaktstilldelning och menar att de hade behövt den totala tilldelningen bara för att bromsa tillväxten i länet.

– Värmland har under lång tid drabbats hårt av allt för höga koncentrationer av varg. Dagens beslut om vargjakt är välkommet, men det krävs ett omtag i förvaltning och beslut där vargstammens regionala påverkan också återspeglas i myndigheternas agerande, säger Ingemar Tönnberg, ordförande i Svenska Jägareförbundet Värmland.

– Den nationella tilldelningen på 24 vargar hade vi behövt i Värmland. Vi har lika många revir idag som vid förra årets beslut, ändå får vi en minskad tilldelning. Det kan vi inte acceptera. Vi är allt annat än nöjda, fortsätter Ingemar Tönnberg.

– Älgjakten är ett kulturarv som vi försöker värna. Värmland har under många år tvingats att ta ett oproportionellt och för många plågsamt ansvar för den skandinaviska vargstammen. Det är inte rimligt, nu måste vi få en regional förvaltning och kraftig minskning av antalet vargar i Värmland, avslutar Ingemar Tönnberg pressmeddelandet från Länsföreningen.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser