Jägareförbundet ger upp strid om skjutbana

En sex år gammal konflikt om skjutbanan vid sjön Likstammen utanför Nyköping är över. Svenska Jägarförbundet ger upp och satsar på att bygga om den gamla skjutbanan vid sitt nationella kansli Öster Malma.

När länsstyrelsen sade ja till en ny skjutbana växte protesterna från grannar och organisationer, som Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges ornitologiska förening och Världsnaturfonden.
Ett par veckor efter Miljödomstolens besök vid den unika sjön med häckande havsörn, fiskgjuse och storlom kom Miljödomstolens beslut att inte ge tillstånd till skjutbanan.
Svenska Jägareförbundet överklagade först, men har nu tagit tillbaka sitt överklagande.
Enligt Ulf Sterler, Jägareförbundets chef på Östermalma ska förbundet istället ska söka tillstånd för att bygga ut sin gamla skyttebana.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser