Jägareförbundet finslipade SD-motion

Kungsbacka (JJ) Expressen har avslöjat att Sverigedemokraterna tagit hjälp av Svenska Jägareförbundet när de ska skriva motioner som berör jakt.

Svenska Jägareförbundet hjälpte SD formulera sin jaktpolitiska motion och bjöd sedan partipolitikerna på whiskykrog.

Andres Grahn, före detta tjänsteman på Svenska Jägareförbundet, numera Generalsekreterare på Sveriges Jordägareförbund fick i november 2014 ett utkast till en motion signerad Sverigedemokraterna skickad till sig för påseende. I följebrevet erbjöds han putsa till motionen vilket också Anders Grahn gjorde.

Anders Grahn säger till Expressen att han är nöjd med att hans synpunkter på motionen togs i beaktning och lades till innan den presenterades för Riksdagen några dagar senare.

Inte långt därefter bjöd Anders Grahn in de tre Sverigedemokraterna som stod bakom motionen till en exklusiv whiskykrog i Stockholm.

Josef Fransson var den Sverigedemokratiska ledamoten som inledningsvis kontaktade Anders Grahn angående motionen.

– Jag tar jättegärna emot hjälp så att mina tankar och förslag inte går stick i stäv med vad som är en lämplig jaktpolitik. Det är en del i den politiska vardagen, att man samtalar med lobbyister, säger han till Expressen.

I avslöjandet från Expressen framgår att Sverigedemokraterna blivit uppvaktade av flera näringslivsorganisationer.

 

AKTUELLT

Så björntätt att byn nu ordnar björnsspanarcafé

Jämtland (JJ) I byn Svaningen i Jämtland är det så björntätt att hembygdsföreningen dragit igång "Björnspanarcafé". – Jag har sett säkert 100 björnar, bara kring mitt hus, berättar initiativtagaren Karin Nilsén Andersson i Jaktjournalens webbradio.

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Annonser