Jägareförbundet finslipade SD-motion

Kungsbacka (JJ) Expressen har avslöjat att Sverigedemokraterna tagit hjälp av Svenska Jägareförbundet när de ska skriva motioner som berör jakt.

Svenska Jägareförbundet hjälpte SD formulera sin jaktpolitiska motion och bjöd sedan partipolitikerna på whiskykrog.

Andres Grahn, före detta tjänsteman på Svenska Jägareförbundet, numera Generalsekreterare på Sveriges Jordägareförbund fick i november 2014 ett utkast till en motion signerad Sverigedemokraterna skickad till sig för påseende. I följebrevet erbjöds han putsa till motionen vilket också Anders Grahn gjorde.

Anders Grahn säger till Expressen att han är nöjd med att hans synpunkter på motionen togs i beaktning och lades till innan den presenterades för Riksdagen några dagar senare.

Inte långt därefter bjöd Anders Grahn in de tre Sverigedemokraterna som stod bakom motionen till en exklusiv whiskykrog i Stockholm.

Josef Fransson var den Sverigedemokratiska ledamoten som inledningsvis kontaktade Anders Grahn angående motionen.

– Jag tar jättegärna emot hjälp så att mina tankar och förslag inte går stick i stäv med vad som är en lämplig jaktpolitik. Det är en del i den politiska vardagen, att man samtalar med lobbyister, säger han till Expressen.

I avslöjandet från Expressen framgår att Sverigedemokraterna blivit uppvaktade av flera näringslivsorganisationer.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser