Jägareförbundet deltar i vargmanifestation

Karlstad (JJ) Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare är en av dem som deltar vi dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad .

Jägareförbundet ansluter sig till dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad; en aktion som initierades av en privatperson, Sofie Rockmyr, efter gårdagens beslut att stoppa vargjakten.

I ett pressmeddelande skriver nu Jägareförbundet att man kommer att delta i manifestationen som äger rum i Karlstad idag klockan 15.00. Detta eftersom missnöjet med förvaltningsrättens beslut att stoppa vargjakten är enormt bland jägarna.

”Frustrationen och vanmakten riskerar att dra ett svart skynke över hela vargförvaltningen”, skriver förbundet i pressmeddelandet.

– Vi kommer att delta i den manifestation mot beslutet som ordnas i Karlstad idag, säger Björn Sprängare ordförande för Svenska Jägareförbundet. I manifestationen deltar från Jägareförbundet även Lennart Johannesson, länsordförande i Värmland, och Ingvar Hallquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser