Jägareförbundet deltar i vargmanifestation

Karlstad (JJ) Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare är en av dem som deltar vi dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad .

Jägareförbundet ansluter sig till dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad; en aktion som initierades av en privatperson, Sofie Rockmyr, efter gårdagens beslut att stoppa vargjakten.

I ett pressmeddelande skriver nu Jägareförbundet att man kommer att delta i manifestationen som äger rum i Karlstad idag klockan 15.00. Detta eftersom missnöjet med förvaltningsrättens beslut att stoppa vargjakten är enormt bland jägarna.

”Frustrationen och vanmakten riskerar att dra ett svart skynke över hela vargförvaltningen”, skriver förbundet i pressmeddelandet.

– Vi kommer att delta i den manifestation mot beslutet som ordnas i Karlstad idag, säger Björn Sprängare ordförande för Svenska Jägareförbundet. I manifestationen deltar från Jägareförbundet även Lennart Johannesson, länsordförande i Värmland, och Ingvar Hallquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser