Jägareförbundet Dalarna vill ha utökad licensjakt!

DALARNA(JJ). Jägareförbundet Dalarna vill att det ska få skjutas ytterligare 15 björnar i länet - därför vill man att länsstyrelsen beslutar om en utökad licensjakt. - Även om allt fler jägare jagar björn visar den snabba jakten att länet hyser en mycket stor björnstam säger Thomas Björklund, ordförande för Jägareförbundet Dalarna, till Dala-Demokraten.

Jägareförbundet Dalarna vill minska björnstammen i länet och Björklund tror att Viltförvaltningsdelegationens inriktningsbeslut om cirka 250 björnar i Dalarna är en bra nivå att lägga sig på. I dag finns det omkring 350 björnar i länet. 

Björklund menar att det finns så många björnar i länet att allt fler känner en oro för att gå ut i skogen. Jägareförbundet Dalarna har begärt att länsstyrelsen ska göra en snabb hantering av ärendet.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser