Jägareförbundet Dalarna motsätter sig vargflytt!

DALARNA(JJ). Jägareförbundet Dalarna är helt emot det förväntade beslutet om att flytta en varg från Norrbotten till södra Dalarna.

 – Vi har minst 16 vargrevir som berör Dalarna och ett i övrigt mycket högt rovdjurstryck så det är helt otänkbart att Dalarna skall behöva ta emot den aktuella vargen, säger Thomas Björklund, ordförande i Jägareförbundet Dalarna, i ett pressmeddelande.

Förbundet framhåller att både jägare, markägare och tamdjursägare redan är mycket negativt påverkade på grund av det stora antalet vargar som finns i Dalarna. 
Därför menar man att det måste till en betydlig minskning av vargstammen i länet innan en vargflytt överhuvudtaget kan komma på tal. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser