Jägareförbundet arrangerar friluftsdagar

Dalarna(JJ) Den 22-23 okotober inbjuder Svenska Jägareförbundet till friluftsdagar i naturen, detta är riktat till ungdomar med utländsk bakgrund. Syftet är att öka intresset och kunskapen om naturen hos ungdomarna.

Detta är en del av projektet ”Nya svenskar I Naturen” och ungdomarna kommer att få chans att testa på bland annat holkspikning, viltkunskap, fiske och luftgevärskytte. Det är omkring 120 ungdomar från Borlänge som kommer att delta i friluftsdagarna i skogarna runt Rankhyttan.

Det ser inte likadant ut i andra länder som i Sverige med allemansrätt. Genom det här projektet ska ungdomarna bland annat få lära sig om allemansrätten.
Arrangörer är Svenska Jägareförbundet, Borlänge kommun, Skogsstyrelsen, Studiefrämjandet och Sportfiskarna. 

Förhoppningen är att dessa ungdomar på sikt och kanske blir intresserade av jakt.
– Sverige har en fantastisk natur och alla har möjlighet till ett aktiv friluftsliv tack vare allemansrätten. Tyvärr känner alla inte till de möjligheter och skyldigheter som finns, säger Magnus Rydholm, på Svenska Jägareförbundet, i ett pressmeddelande.

Svenska Jägareförbundet vill att alla oavsett ursprung ska få en ökad förståelse om vilt, viltvård och jakt och hur sambanden i naturen fungerar.
Projektet finansieras delvis av Svenskt Friluftsliv.
Det här meddelar Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser