Jägareförbundet arrangerar friluftsdagar

Dalarna(JJ) Den 22-23 okotober inbjuder Svenska Jägareförbundet till friluftsdagar i naturen, detta är riktat till ungdomar med utländsk bakgrund. Syftet är att öka intresset och kunskapen om naturen hos ungdomarna.

Detta är en del av projektet ”Nya svenskar I Naturen” och ungdomarna kommer att få chans att testa på bland annat holkspikning, viltkunskap, fiske och luftgevärskytte. Det är omkring 120 ungdomar från Borlänge som kommer att delta i friluftsdagarna i skogarna runt Rankhyttan.

Det ser inte likadant ut i andra länder som i Sverige med allemansrätt. Genom det här projektet ska ungdomarna bland annat få lära sig om allemansrätten.
Arrangörer är Svenska Jägareförbundet, Borlänge kommun, Skogsstyrelsen, Studiefrämjandet och Sportfiskarna. 

Förhoppningen är att dessa ungdomar på sikt och kanske blir intresserade av jakt.
– Sverige har en fantastisk natur och alla har möjlighet till ett aktiv friluftsliv tack vare allemansrätten. Tyvärr känner alla inte till de möjligheter och skyldigheter som finns, säger Magnus Rydholm, på Svenska Jägareförbundet, i ett pressmeddelande.

Svenska Jägareförbundet vill att alla oavsett ursprung ska få en ökad förståelse om vilt, viltvård och jakt och hur sambanden i naturen fungerar.
Projektet finansieras delvis av Svenskt Friluftsliv.
Det här meddelar Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser