Jägare vill skjuta vargflock

De båda jaktvårdskretsarna i Norra Ny och Torsby vill i en ansökan till länsstyrelsen i Värmland minska vargbeståndet i Torsby kommun. De anser att stammen blivit orimligt hög.

De vill bland annat få skyddsjakt på den så kallade Gräsmarkstiken som vid flera tillfällen angripit och skadat både får och jakthundar. Man vill också få tillstånd till att skjuta hela Nyskogaflocken då antalet vargar blivit orimligt högt i Torsby kommun.
Tillbaka 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser