Jägare vill skjuta fler lodjur

Både Svenska Jägareförbuncet och Jägarnas Riksförbund i Värmland vill skjuta fler lodjur.

Årets lodjursjakt i Värmland tog endast åtta timmar. Då var tilldelningen på fem djur fällda, plus ytterligare ett i överskjutning.
Nu har både jägareförbundet och riksjägarna vänt sig till Naturvårdsverket om att få skjuta ytterligare lodjur. Jägareförbundet vill skjuta ytterligare 14 lodjur, medan riksjägarna vill fälla ytterligare 24 djur.
Lodjurstillgången är bra i Värmland, vid den senaste ordentliga inventeringen 2004 hittade man 38 familjegrupper. Stammens storlek bedöms ligga mellan 150-200 djur.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser