Jägare vill korta älgjakten

Arjeplog (JJ) Arjeplogs jaktvårdskrets kräver att jakttiden på älg ovanför odlingsgränsen förkortas.

Naturvårdsverket har beslutat att tillåta älgjakt fram till den 25 november, ett beslut som jaktvårdskretsen inte gillar och därför överklagat.
Jaktvårdskretsen har tagit hjälp av jurister och tänker gå vidare med frågan till länsrätten.
Länsstyrelsen har även gått på jägarnas linje och föreslagit en kortare jakttid. Detta beslut överklagades av Norrbottens allmänningsskogar och beslutet upphävdes av Naturvårdsverket. Efter kretsens överklagan har Naturvårdsverket meddelat att kretsen inte har någon rätt att överklaga beslut om förlängd jakttid.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser