Jägare vådaskjuten – svårt skadad

Vilhelmina (JJ) En 56-årig jägare fick på söndagen livshotande skador när han blev vådaskjuten under jakt vid Tresund i trakten av Vilhelmina.

 Mannen var ute på fågeljakt med sina söner när ett skott av okänd anledning brann av. Mannen träffades i ansiktet och ena axeln av hagelsvärmen.
– Vi har inte hunnit höra dem om vad som hände än. Alla var ganska chockade, säger Kenneth Jonsson, vakthavande befäl vid Västerbottenspolisen, till TT. 
Mannen flögs i ambulanshelikopter till Lycksele lasarett men flyttades senare till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser